Főétel receptek,  Gyors receptek

Gyors csirkemell recept, amit imádni fogsz!

A csirkemell sokak kedvence, és nem véletlenül. Egyrészt rendkívül sokoldalú alapanyag, hiszen szinte bármilyen ízesítéssel, körettel és zöldséggel párosítható. Másrészt a csirkemell gyorsan elkészíthető, így ideális választás, ha a hétköznapokban egy egészséges, de mégis ízletes ételt szeretnénk varázsolni az asztalra.

A csirkemell magas fehérjetartalma miatt remek választás sportolók, diétázók számára, de a család minden tagjának is tökéletes étkezési lehetőséget kínál. A csirkemell íze sokféleképpen variálható, így soha nem válik unalmassá az elkészítése.

Továbbá, a csirkemell számos egészséges körettel párosítható, mint például friss zöldségek, saláták vagy különböző gabonafélék, így igazi tápláló étkezést kínál. A mai rohanó világban igencsak hasznos, ha egy ételt gyorsan és egyszerűen el tudunk készíteni, ugyanakkor az ízek és a minőség ne szenvedjenek csorbát.

Most nézzük meg, milyen hozzávalókra van szükség, hogy egy igazán ínycsiklandó csirkemell ételt készíthessünk!

Hozzávalók

A következő hozzávalókra lesz szükség a gyors csirkemell elkészítéséhez:

– 500 g csirkemell filé
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál bors
– 1 teáskanál fűszerpaprika
– 1 teáskanál szárított oregánó
– 1 evőkanál citromlé
– 1 közepes fej vöröshagyma (karikázva)
– 1 piros kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
– 1 csésze zöldborsó (fagyasztott is lehet)
– 1 teáskanál friss petrezselyem (finomra vágva, tálaláshoz)

A fenti hozzávalók elegendőek négy személyre, így ideális választás családi ebédekhez vagy vacsorákhoz. Az olívaolaj remek alternatíva a hagyományos zsiradékokhoz képest, mivel egészséges zsírsavakat tartalmaz. A fűszerek pedig nemcsak ízletesebbé teszik az ételt, hanem különböző jótékony hatásokat is hordoznak.

A zöldségek, mint a paprika és a borsó, nemcsak színben gazdagítják az ételt, hanem tápanyagokban is bővelkednek. A fokhagyma és a hagyma ízesítése pedig még egy kis extra ízt kölcsönöz a csirkemellnek.

Most, hogy minden hozzávaló a rendelkezésünkre áll, nézzük meg, hogyan tudjuk lépésről lépésre elkészíteni ezt a finom ételt!

Elkészítés

Az elkészítés folyamata egyszerű, és nem igényel különösebb szakértelmet, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak.

Első lépésként a csirkemellet készítsük elő. A csirkemell filét alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Ezután vágjuk a csirkemellet falatnyi, egyenletes nagyságú darabokra.

A következő lépés a fűszerezés. Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, az oregánót és a citromlét. A fűszerkeveréket alaposan dörzsöljük a csirkemell darabokba, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljon.

Most jöhet a sütés. Egy nagyobb serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, majd öntsük hozzá az olívaolajat. Amint az olaj felforrósodott, helyezzük bele a fűszeres csirkemell darabokat. A csirkét mindkét oldalán süssük aranybarnára, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

Miután a csirkemell szépen megpirult, adjuk hozzá a karikázott vöröshagymát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát a serpenyőbe. Keverjük össze az összes hozzávalót, és süssük együtt további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezt követően a zöldborsót is adjuk hozzá, és folytassuk a sütést, amíg a borsó felenged, és az ízek szépen összeérnek. Ez körülbelül 3-4 perc alatt történik.

Amikor minden hozzávaló elkészült, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. A friss petrezselyem nemcsak színben gazdagítja az ételt, hanem friss ízt is ad neki.

Az ételt tálalhatjuk friss salátával, párolt rizzsel vagy akár burgonyapürével is. A csirkemell különösen jól illik a szaftos köretekhez, amelyek szépen kiegészítik az ízek harmóniáját.

Ez a gyors csirkemell recept nemcsak ízletes, hanem tápláló is, így ideális választás a hétköznapi étkezésekhez. Az elkészítési idő rendkívül rövid, ráadásul a hozzávalók könnyen beszerezhetők, így garantáltan a család kedvence lesz!