Főétel receptek,  Gyors receptek

Tepsis csirkecomb filé recept – egyszerű és ízletes!

A húsételek világában a csirkecomb filé egy rendkívül népszerű és sokoldalú választás. Az egyszerű elkészítési módja, valamint a változatos ízesítési lehetőségek miatt a csirkecomb filé a háziasszonyok és a gasztronómák kedvenc alapanyaga. A tepsiben sült csirkecomb filé nemcsak ízletes, hanem esztétikailag is vonzó fogás, amely bármely étkezést különlegessé varázsol.

A tepsis ételek általában a hétköznapi főzés egyik legpraktikusabb formáját képviselik, hiszen az elkészítésük viszonylag egyszerű, és általában nem igényel túl sok előkészületet. Az ízek gazdag keveréke és a hús omlós állaga mindenki számára vonzóvá teszi ezt az ételt. A csirkecomb filét pedig rengeteg módon lehet ízesíteni, így biztosan mindenki megtalálja a saját kedvencét.

A csirkecomb filé legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészíthető, és a család minden tagja számára kedvenc lehet. A zöldségekkel, fűszerekkel és a különböző szószokkal való variálás lehetősége lehetővé teszi, hogy mindig új ízeket fedezzünk fel. A következőkben részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetjük el a tökéletes tepsis csirkecomb filét, hogy az étkezés valóban emlékezetes legyen.

Hozzávalók

A tepsis csirkecomb filé elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra lesz szükség:

– 1 kg csirkecomb filé
– 4 evőkanál olívaolaj
– 2 teáskanál só
– 1 teáskanál bors
– 1 teáskanál paprika (édes vagy csípős, ízlés szerint)
– 1 teáskanál fokhagymapor
– 1 teáskanál szárított oregánó
– 1 teáskanál kakukkfű
– 2-3 közepes fej vöröshagyma
– 3-4 közepes sárgarépa
– 2-3 közepes krumpli
– 1-2 piros vagy zöld paprika
– Friss petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)

A hozzávalók mennyisége természetesen változtatható a család létszámától és ízlésétől függően. A zöldségek választékát is variálhatjuk, hiszen a tepsis csirkecomb filé remekül társítható például cukkínivel, padlizsánnal vagy akár brokkolival is. Az ízesítés terén is kísérletezhetünk, a fűszerek kombinációi számtalan lehetőséget kínálnak. A fűszeres olívaolaj, amelyben a csirkecomb filé sül, különleges ízt ad az ételnek, míg a zöldségek édes íze és ízletes textúrája a fogás igazi csodáját alkotja.

Elkészítés

A tepsis csirkecomb filé elkészítése egyszerű és élvezetes folyamat, amely nem igényel különösebb főzőtudományt. Kezdjük azzal, hogy előkészítjük a csirkecomb filét és a zöldségeket.

Először is, a csirkecomb filét alaposan megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a sót, borsot, paprikát, fokhagymaport, oregánót és kakukkfüvet. A fűszeres olajat a csirkecomb filére öntjük, majd alaposan megforgatjuk, hogy minden darabot jól bevonjon. Ezt követően a húst legalább 30 percig pácoljuk, de akár egy éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

Közben a zöldségeket is előkészítjük. A vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a krumplit kockákra, míg a paprikát csíkokra szeleteljük. Ezeket a zöldségeket egy nagy tepsibe helyezzük, és egy kevés sóval, borssal, valamint egy kevés olívaolajjal fűszerezzük. A zöldségeket összekeverjük, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

Most jöhet a csirkecomb filé. A pácolt húst a zöldségek tetejére helyezzük, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük. A sütő hőmérséklete legyen körülbelül 200 °C. Az ételt körülbelül 40-50 percig sütjük, amíg a csirkecomb filé aranybarna és ropogós nem lesz. Érdemes a sütés felénél megfordítani a csirkecombokat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.

Az elkészült ételt friss petrezselyemmel díszíthetjük, és tálalhatjuk friss salátával vagy akár egy jóféle kenyérrel. Az ízek harmóniája és a hús omlós állaga mindenkit lenyűgöz majd. A tepsis csirkecomb filé igazi családi étel, amely mindenki számára különleges élményt nyújt.

Ez az étel nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hiszen a zöldségek gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalmukkal hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A tepsis csirkecomb filé elkészítése tehát nemcsak egy hétvégi program, hanem egy remek lehetőség arra is, hogy a család együtt töltsön időt az étkezések során. Minden falatban ott a szeretet és a gondoskodás, amelyet a főzés során belefektettünk az ételbe.