Gyors receptek,  Köret receptek

Mirelit spenót recept rántás nélkül, egyszerűen és gyorsan

A spenót egy igazi tápláló zöldség, amely rengeteg vitaminban és ásványi anyagban gazdag. Az ételek középpontjába állításával nemcsak színt, hanem ízt és egészséget is csempészhetünk a napi menübe. A spenót előnyei közé tartozik, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználható, és különösen népszerű az egészséges étrendben.

A spenót egyedi íze és textúrája miatt nagyszerű választás, ha gyorsan szeretnénk valami finomat készíteni. A mirelit spenót különösen praktikus, mivel mindig kéznél van, és nem kell attól tartanunk, hogy megromlik. Ezen kívül a mirelit változatot már előfőzték, így gyorsabb elkészítést tesz lehetővé.

A spenót nemcsak ízletes, hanem tele van tápanyagokkal is, mint például a vas, a C-vitamin és a K-vitamin. Ezek az anyagok hozzájárulnak a csontok egészségéhez, a vérképzéshez és az immunrendszer erősítéséhez. A spenót ráadásul alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás lehet diétázóknak és azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Most nézzük meg, hogyan készíthetjük el ezt a finom ételt rántás nélkül, egyszerűen és gyorsan.

Hozzávalók

A spenótos étel elkészítéséhez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

– 500 g mirelit spenót
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
– 2 gerezd fokhagyma
– 200 ml tejszín (vagy növényi alapú alternatíva)
– Só ízlés szerint
– Bors ízlés szerint
– 1/2 teáskanál szerecsendió (opcionális)
– 100 g reszelt sajt (pl. parmezán vagy mozzarella) (opcionális)

Ezek az alapanyagok remekül kombinálhatók, és könnyen beszerezhetők a helyi boltban vagy piacon. A mirelit spenót természetesen a főszereplő, de a hagyma és a fokhagyma adja meg az étel alap ízét. A tejszín pedig krémes állagot kölcsönöz, ami még élvezetesebbé teszi az ételt. A só és bors ízlés szerint természetesen elengedhetetlen, de a szerecsendió egy különleges ízvilágot ad a spenótnak. A sajt pedig a tetején egy ízletes, ropogós réteget képezhet, ha sütőben készítjük el az ételt.

Elkészítés

Az elkészítés folyamata rendkívül egyszerű, és nem igényel különösebb szakmai tudást. Az alábbi lépések segítenek abban, hogy a lehető legfinomabb ételt varázsolhassuk az asztalra.

Első lépésként vegyük elő a mirelit spenótot, és hagyjuk kiolvadni. Amennyiben sietünk, egy lábasban meleg vízben is felolvaszthatjuk. Közben egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat vagy a vajat közepes lángon. Amikor a zsiradék már forró, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát. Pirítsuk a hagymát, amíg üveges nem lesz, ez körülbelül 5-7 percig tart.

Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább egy-két percig, amíg a fokhagyma illatos nem lesz. Fontos, hogy ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek. Most jöhet a kiolvasztott spenót. Keverjük hozzá a hagymás-fokhagymás alaphoz, és jól keverjük össze. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

A következő lépés a tejszín hozzáadása. Öntsük a spenótra a tejszínt, és alacsony lángon hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Főzzük az ételt körülbelül 5-10 percig, folyamatosan kevergetve. Ha szeretnénk, most adjuk hozzá a szerecsendiót is, ami egy különleges, fűszeres ízt ad az ételhez.

Amikor a spenót és a tejszín jól elkeveredtek, és az étel egy kicsit besűrűsödött, készíthetjük el a tálalást. Ha sajtot is szeretnénk használni, akkor a végén szórjuk meg a spenótos keveréket reszelt sajttal, és hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.

Az elkészült spenótot tálalhatjuk köretként főtt burgonya, rizs vagy akár tészta mellé is. Emellett önálló ételként is megállja a helyét, akár egy könnyű vacsoraként.

Finom, tápláló és egyszerű ételt készítettünk, ami garantáltan elnyeri a családtagok tetszését. A mirelit spenót használatával pedig nemcsak gyorsan, de könnyedén elkészíthetjük ezt a finomságot. Élvezzük az étkezéseket, és tapasztaljuk meg a spenót gazdag ízvilágát!